10 lucruri despre Delia :)

Am decis să fac o listă a lucrurilor mai puțin știute despre Delia! Enjoy!

  1. A urmat Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, iar apoi cursurile Conservatorului de Muzică din București. Ca specializare și-a ales pianul, iar în paralel a studiat flautul timp de cinci ani.
  2. Delia a debutat în industria muzicală în 1999, pe când avea 17 ani, fiind încă la liceu, în clasa a XI-a. Alături de Nicolae Marin, cunoscut sub numele de scenă Nick, cei doi au format trupa N&D. Nick a fost principalul compozitor al trupei, iar cu N&D, Delia a cunoscut succesul la nivel naţional.
  3. Cei doi au lansat trei albume împreună, între 1999 şi 2003, „Altfel”, „Face ce vreau” şi „Nu e vina mea”. Hitul „Vino la mine” a rămas mulți ani în topurile muzicale.
  4. În 2003 Delia alege să se lanseze într-o carieră solo cu hitul „Parfum de fericire”, piesă inclusă pe albumul cu acelaşi nume. În anul 2007 lansează albumul „Liste Up”.
  5. Delia nu a fost întotdeauna vedeta Antenei 1. Ea a participat în sezonul 4 la emisiunea “Dansez pentru tine” de la Pro TV, când a dansat împreună cu Ionel Petcu. Aceştia au luptat pentru Raul, un băieţel ce avea nevoie de o proteză la mână. Competiția a fost câștigată, în final, de Alex Velea şi Cristina Stoicescu.
  6. În 2010, Delia a colaborat cu Smiley pentru piesa “Secretul Mariei”. Această melodie a fost folosită pentru genericul primei telenovele realizate de Antena1, care a avut un succes imens. Pe aceeaşi coloană sonoră a mai fost inclusă şi piesa “Sufletul meu”.
  7. Solista a pus şi-a împrumutat vocea pentru diverse filme de animaţie. În 2013 a fost Vexy în “Ştrumfii 2”, în 2014, Glim în “Mune: Garedianul lunii” şi doamna Hannigan în “Annie”.
  8. Nonconformista Delia a fost printre primele soliste care a apărut cu animale în videoclipuri. Cântăreaţa a lansat în 2014 videoclipul piesei “U (Fighting with my ghosts)”, în care apărea alături de o iguană cuminte şi simpatică, pe nume Frankie. Inedit este că reptila a fost ţinută în lesă, precum un căţeluş. Clipul a adunat aproape 6 milioane de vizualizări.
  9. Delia îşi pregăteşte cu minuţiozitate fiecare apariţie, astfel că niciodată nu o veţi vedea cu aceeaşi coafură sau îmbrăcată în aceeaşi ţinută. “Delia poartă peruci de când s-a întors din vacanţă, anul acesta. Are multe acasă, nici ea nu le mai ştie numărul. În plus, îi mai aduce peruci şi hairstylist-ul ei”, ne-au spus surse apropiate Deliei. Solista a participat la o şedinţă foto pentru coperta noului ei album “Live”, unde o veţi vedea cu peruci albastre şi roz, dar şi tunsă periuţă.
  10. În septembrie 2009, Delia a participat la “Cerbul de Aur”, unde a obţinut 10 puncte pentru interpretarea melodiei “I Will Survive” a cântăreţei Gloria Gaynor.

Lasă un comentariu